Regler for RKVS Klubmesterskab 2019

Reglerne for klubmesterskabet 2019:

- Der afholdes Klubmesterskabsfinale ved klubbens sidste D-stævne i september 2019, med en opvarmningsklasse og en klasse med den endelige finale.

- Finaleklassen rides min. i det højeste program man har vundet eller været placeret i, og som man ikke er udelukket af iflg. reglerne for klubmesterskabet, se nedenstående regler for udklasning.

- Det er tilladt at starte på flere heste/ponyer i opvarmnings klassen, men kun én i finalen.

- Heste og ponyer deltager samlet, med mindre vi får fem eller flere ponystarter, dette vil udløse en seperat finale for heste og en for ponyer - banen justeres til det program ekvipagen skal ride (ponyer på B-bane og heste på B-bane (LD klasser) og ellers A-bane).

- I finalen rides der efter procenter og procenterne vil blive ganget med en bestemt koefficient alt efter kategori (se mere under pointsystem).

- Opnår to ekvipager det samme resultat, er det summen af karaktererne for det samlede indtryk (altså de sidste 4 karakterer på kritikken) der afgør placeringsrækkefølgen – der vil i dette tilfælde ikke tages højde for sværhedsgrader.

Regler for deltagelse

- For at deltage i klubmesterskabet skal man være medlem af RKVS.
- I opvarmningsklassen må rytterne deltage på så mange heste de ønsker.
- I Finaleklassen må både hest/pony og rytter kun deltage én gang (altså en hest/pony må kun deltage med en rytter og en rytter må kun deltage på en hest/pony).
- En ekvipage er udklasset af et program hvis de har vundet det tre gange, eller været placeret i højere klasser i 2017, 2018 og 2019.

Ekvipagernes individuelle procenter udregnes efter følgende system:

procent x Kategori = resultat       Koefficient

Kategori 1: LD1, LD2 =                  1.00